Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

На вимогу енергопостачальника боржникам відключають електроенергію

January 20, 2022

Оператор системи розподілу «Херсонобленерго» отримав від енергопостачальника «Херсонська обласна енергопостачальна компанія» вимогу про відключення від енергопостачання більше 2,5 тисяч боржників, побутових споживачів. Процес припинення енергопостачання абонентам, які несвоєчасно або не повністю розраховуються за надані послуги, відповідно повідомлень енергопостачальника, розпочався з 10 січня 2022р.

В нових умовах ринку оператор системи розподілу (ОСР) зобов’язаний негайно виконати припис та припинити електропостачання споживачу, отримавши від енергопостачальника заявку про відключення споживача.

Невиконання ОСР заявки про відключення та продовження електропостачання всупереч припису постачальника вважаються порушенням закону.

Якщо споживач не згоден з сумою у рахунках, відключенням, то всі ці питання він вирішує виключно з постачальником електричної енергії.

Станом на 19 січня припинено постачання більше 400 споживачам. Більше тисячі споживачів, які отримали повідомлення про відключення електроенергії, вже вирішили питання заборгованості, відповідно постачальна компанія в свою чергу скасувала вимогу про знеструмлення їх об’єктів.

Шановні споживачі! Перевірте свої рахунки та переконайтеся, що платіжки за використану електроенергію оплачені в повному об’ємі.

Своєчасні та повні розрахунки за спожиту електричну енергію – це запорука комфорту і добробуту у вашій оселі.

Нагору